Una de llegendes:”Si es fa trenc d’alba al llavador”

Quan certes històries que han ocorregut en algun indret de la nostra geografia s’incorporen a l’imaginari col·lectiu resulta difícil destriar quins elements són reals i quins pertanyen a la ficció. Encara que els donem el nom de llegendes algunes persones opinen que allò que tots saben i ningú conta és cert.

Per una altra banda, La Veu és un diari digital en la nostra llengua que edita Edicions La Veu del País Valencià S.C.V. Es publica al País Valencià des de gener de 2013 i presenta quatre blocs o àrees de continguts principals: Informació, Opinió, Territori i Imatges.

27023759_935480549934241_5851060577197858093_o
Il·lustració de Sílvia Armangue

Una de les seues seccions és <El Conte del diumenge>. Un espai que es fa ressò d’una iniciativa que es va iniciar el 1908.

Cada diumenge, un relat que mostra el potencial de les nostres lletres en una iniciativa històrica que es remunta des del 1908.

Cada diumenge, La Veu publica un conte i el 22 d’abril de 2018 va ser el torn de: Si es fa trenc d’alba al llavador, una llegenda recreada per l’escriptor valencià Ivan Carbonell.

Un fragment:

Les coneixia de vista de l’institut. Anaven al batxillerat de ciències i com que eren de Benilloba i no de Cocentaina, no les veia sovint pel poble. En alguna nit de festa per Alcoi i en algun cafè al pub Kilòmetre Zero sí que les havia vistes, però s’adonava que mai no havia pensat en elles. Ara, però, el contemplaven com si el conegueren pregonament, amb un somriure per on s’hauria perdut qualsevol. Semblaven bessones i no ho eren, que es duien un any. Aquella nit li semblaren estranyament atractives, com d’un gust irisat en les parpelles acolorides i d’un sabor com de mesc en els llavis caramel. Els ulls amatents de totes dues esperaven una resposta, després d’empentar-lo i de grapejar-lo suaument.

@elcontedeldiumenge

Font:  El Mundo, La Veu: “El Conte del diumenge” i  Facebook

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s