Matemàtiques i Lectura

Liria Alonso és una docent d’educació primària que ha tingut una idea excel·lent a l’hora de treballar les matemàtiques amb l’ajuda de la lectura. Ha elaborat: Cuentos matemàticos Interactivos, un projecte que té com a objectiu desenvolupar la competència lectora dels alumnes de tercer curs de primària i primer curs de l’ESO.

MagiaNumeros

El projecte proposa la lectura electrònica d’un relat que demana la recerca de pistes en la web per tal de resoldre les qüestions matemàtiques que s’hi plantegen.  Un dels objectius principals d’aquest projecte tan ambiciós és l’adquisixió de coneixements a través del plaer per la lectura.

En paraules de l’autora:

El cuento consolida en el alumnado los conceptos de medida y su estimación, pero también le hace reflexionar sobre la relatividad de algunos conceptos y ciertas medidas subjetivas que los protagonistas experimentan en su particular vivencia, nunca antes contada.

Se pretende que sea la comprensión lectora la que determine el placer por la lectura y que, a su vez, sea ésta la que revierta en la adquisición de los conocimientos.

El conjunt de materials que els docents interessats tenen al seu abast són: Material per als estudiants, Materials per al docents, Solucionari de les activitats. El material adreçat als docents inclou: fitxa resum amb les destresses, els continguts i les competències treballades. A més d’una Introducció general, una Proposta Metodològica i unes Orientacions per dur a terme les activitats.

Font: Educalab.es

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s