L’Olívia i les plomes (Susanna Isern, text i Esther Gili, il·lustracions)

Editorial Kireei. Publicat en abril de 2017. 36 pàgines.  A partir dels 5 anys d’edat. ISBN: 9788494686702.

La màgia existeix i quan té per objectiu fer el bé, resulta molt més fàcil accedir-hi de forma real i no tant a través dels somnis. Això i molt més és el que trobem a l’àlbum il·lustrat L’Olívia i les plomes, de Susanna Isern, una psicòloga amb una àmplia trajectòria en literatura infantil de qualitat i plena de valors, que ha publicat recentment Kireei.

Esther_Gili_OLIVIA_Y_LAS_PLUMAS_post_02-768x768 (1)

El llibre contra la història d’una xiqueta que, gràcies a l’amor i el respecte que sent per la natura, establix una relació molt especial amb tots els éssers que l’envolten fins el punt de poder-se comunicar amb els animals. Un dia, els peixos del riu li demanen ajuda. Necessiten arribar fins la mar i per això cal que Olívia els aconseguisca plomes de pardals: “Quantes més en trobes, millor”, li diuen. I és en aquest moment quan comença una aventura d’allò més gratificant per a tots, incloent-hi els lectors. Algunes aus hi col·laboren de forma voluntària i d’altres, com ocorre per exemple amb l’àguila, requerixen de la perícia i valor de la xiqueta.

Olívia arriba a acumular una gran immensitat de plomes molt diverses, fins al punt de pensar que ja no és possible arreplegar-ne més, però li preocupa no saber què fer exactament amb elles per a dur a terme la missió. Però molt prompte troba la clau en el cel estrellat i el vent s’encarrega de donar el pas final per a posa-ho tot en marxa. Aquesta aventura ens mostra a una xiqueta en transició cap a l’adolescència que es definix com una persona plena de força que estima la llibertat i la independènci. A més, a Olívia no li fa por el compromís ni el sacrifici.

En-el-estanque-488x650

El joc, la imaginació i la il·lusió són pròpies dels infants, però Olívia no consenteix renunciar a aquestes qualitats fabuloses i en el pas cap a la maduresa decidix que formen part de la seua identitat.Plumas-488x650

Aquesta és també una història que ens permet aprendre molt sobre els pardals perquè una simple ploma té el poder de dur-los a un món meravellós. Un joc metonímic, on una part en representa el tot, en el qual participem quasi sense adonar-nos. Tal volta perquè tots els elements que componen el llibre captiven per la senzillesa i bondat, a més de la facilitat de formar part de la natura fabulada.

esthergili_olivia_02

Les meravelloses il·lustracions són a càrrec d’Esther Gili, una il·lustradora madrilenya a qui li encanta experimentar amb l’aquarel·la i que ha aconseguit dotar de vida a la protagonista. Text i imatges empaten millor que mai en una simbiosi perfecta on tenen molt a veure les quatre dones que han dut a terme aquest projecte literari. A més de la il·lustradora, l’autora i la protagonista, l’editora és la valenciana Cristina Camarena que s’ha iniciat amb aquest títol amb els llibres il·lustrats i en tapa dura. Per tant, podem afirmar que la personalitat d’Olívia té un poc d’aquestes tres dones.

 

Aquest article és una versió publicada originàriament al web LIBRÓPATAS

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s