Desconeguts (Desconocidos, David Lozano Garbala)

Editorial Edebé. Publicat en març de 2018. 224 pàgines. XXVI Premi Edebé de Narrativa Juvenil 2018. A partir dels 14 anys d’edat. ISBN: 9788468334622.

Lara y Gerard decideixen tener una cita a cegues en el McDonalds de l’estació de trenes de Sants de Barcelona. Gerard -que en el twitter es feia dir Wilde- es presenta a una Lara  molt prudent, per això la cita és en un lloc públic i molt concorregut.

És la primera vegada que Gerard/Wilde i Lara es veuen les cares, però ja es coneixien després de “parlar” per twitter durant seixanta dies exactes. A Lara li agrada el magnetisme que desprén un  xic tan culte i coneixedor de la literatura, encara que no té cap imatge personal en el seu perfil.

Per un altre costat, Lara amaga alguna cosa. Fa poc que va acabar una relació amb Jordi, la persona que l’ha deixat marcada i que ha provocat en ella el desig de començar de nou amb un altre. Després d’aquella experiència, Lara pensa que està preparada per afrontar una relación tot i prendre moltes precaucions, però prompte descobreix que mai és suficient.
Al mateix temps, el cadàver d’un jove que sembla que s’ha suïcidat, amaga una fotografia d’una xica que es diu Lara.
Aquestes dues històries, la dels dos joves que se citen per primera vegada i el cas del suïcidi que investiga Irene, una jove policia, s’entrecreuen fins acabar en un desenllaç totalment inesperat. La tensió narrativa va in crescendo i amb l’aparició constant de nous elements que creen encara més intriga. El ritme de la narració és tan trepidant com sol ser habitual en els llibres tan visuals del saragossà David Lozano, però hi ha alguna cosa més. Hi trobem una reflexió sobre el paper i el perill que comporten les xarxes socials que tenen entre les relacions personals. Lara, malgrat totes les precaucions que ha pres, és massa romàntica i somiadora per preveure res.
 Un fragment del llibre ací.
Aquesta ressenya es publicà a LJ

Un comentari

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s