Els joves lectors són el jurat: II Premio “Los Inmortales”

El misterio de la habitación cerrada, de Emilio Calderón (Anaya), Erik Vogler y los crímenes del Rey Blanco, de Beatriz Osés (Edebé), Me llamo Zoila, de  Chiki Fabregat (Edebé). Tres obres de dos escriptors que publiquen dos editorials que editen en castellà i català han sigut seleccionades pel Grupo Radix a la segona edició del premi “Los inmortales”.

Lola-Fernandez-presentando-el-proyecto-Inmortales-en-Herencia
Lola Fernández, la regidora d’Educació de Herencia amb els tres llibres seleccionats.

El nom del premi no és casual i el jurat és especial. Es tracta d’un projecte literari de dos anys de vida que organitza la Biblioteca Municipal amb l’àrea de Joventut i els tres centres de secundària de Herencia, una població de Ciutat Real.

Amb un total de cent deu alumnes participants que seran els encarregats de llegir els tres llibres esmentats al principi i decidir quin de tots mereix ser “immortal”. De manera paralel·la estan previstes d’altres activitats complementàries.

Malgrat ser un projecte “jove” no és nou del tot:

Inspirado en una experiencia de éxito como es el premio Mandarache de Cartagena, convierte a los lectores en protagonistas ya que son ellos los que decidirán cuál de las tres obras literarias seleccionadas, es merecedora del premio “Los inmortales”. 
 
Los y las jóvenes participantes deberán leerse y valorar de manera crítica las tres novelas seleccionadas para, posteriormente, elegir democráticamente cuál de ellas es la ganadora. Además, tendrán la oportunidad de conocer personalmente a los tres autores finalistas en distintos encuentros que tendrán con ellos.

 

Font: Herencia.net

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s