Pulsacions (Pulsaciones, Javier Ruescas i Francesc Miralles)

Editorial Cruïlla. Publicat en 2013. 200 pàgines. Des dels 16 anys d’edat. Traducció de. ISBN: 9788466133753.

Després de passar-se tres dies de coma, un concert l’únic que recorda Èlia de l’accident de cotxe és una frase que ha dit algú a qui no coneix però a qui ara troba a faltar.

D’alguna manera, la jove intueix que aquell dia va ocórrer alguna cosa molt important que ella no aconsegueix recordar i farà l’impossible per a descobrir-ho. Per sort, els seus pares li acaben de comprar un Smartphone nou de trinca amb el qual, per fi, pot accedir a l’aplicació HeartBits per a comunicar-se amb els seus amics. Així la rehabilitació es fa més llevadera.

Durant la seua convalescència, Èlia coneix a Marion, una xica molt optimista que té mitja cara cremada. A través de l’aplicació Èlia fa nous amics, com el nord-americà Tommy i, sobretot, l’enigmàtic Phoenix, que sent predilecció pels aforismes  i amaga la seua identitat fins un final sorprenent i molt feliç.

Un llibre escrit a quatre mans per dos autors ben consolidats de literatura juvenil que han inventat una aplicació social per al llibre. La història que es desenvolupa totalment en l’aplicació fictícia i que està repleta d’abreviatures i símbols propi del llenguatge ideofonemàtic que caracteritza el llenguatge que podem trobar en WhatsApp i els, cada vegada menys freqüents, SMS.

El llibre sembla ser una crida a la conciliació de les noves formes de llegir i escriure amb la tecnologia digital i les relacions socials. Per una banda, mostra la cara positiva de la comunicació virtual i com és de senzill “aparèixer” i “desaparèixer” en les xarxes socials. Amb l’última qüestió que ens quedem és amb la necessitat de fomentar les relacions personals de forma real, no virtual, perquè internet no ho pot tot i no sempre es diu la realitat.

La lectura del llibre es pot acompanyar d’una cançó amb lletra de Javier Ruescas i música de Francesc Miralles que interpreten acompanyats de la formació musical Nikosia.

 

Ressenya publicada a LJ

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s