Quan la història és la que mana

De tots els llibres que podem reservar per llegir o rellegir a l’estiu Del cap a l’ànima és un dels pocs que agrairem disposar de temps suficient per dedicar-li una lectura atenta.

Es tracta d’un llibre complet i de molta qualitat que he gaudit llegint des de la primera pàgina i que m’ha agradat moltíssim. En recomane la lectura, ho dic de veritat. I no solament perquè conec l’autor i la seua tasca en formació del professorat i elaboració de materials didàctics per ensenyar i aprendre la nostra llengua. Fred Sentandreu, Frederic, té una sòlida trajectòria que ha volgut combinar amb la de la ficció literària, i no és la primera vegada que ho fa.

Del cap a l’ànima  presenta un conjunt d’històries amb diferents perspectives, personatges i llocs arreu de la geografia valenciana i també de Barcelona, Lisboa i referències a  l’Àlger de quan la guerra de la Independència en la segona meitat del segle XX. Malgrat la disparitat, totes les històries acaben per confluir en un desenllaç que més que tancar obri molts interrogants que no tots interpretarem de la mateixa manera. Bé perquè és un llibre que admet moltes lectures, o bé perquè uns passatges ens marcaran més que no d’altres.

El complex temàtic també és molt abundant. Les relacions personals representades per la família, la parella i l’amistat on destaquen dos antics guerrillers de l’OAS. L’amor als llibres que trobem en una jove escriptora amb un destí fatídic, un llibreter semita tan vell com els llibres que ven i un comprador enigmàtic interessat en una obra sobre el rei Artús. I com a teló de fons uns paratges privilegiats i inoblidables on el lector és lliure de decidir quina història es desenvolupa al cap o a l’ànima, o amb una combinació de tots dos, encara que un primer que l’altre. I sobretot la recerca d’allò que ens apassiona que, al capdavall, és l’essència del llibre, de la vida i l’objectiu de tota persona.

Imatge: via Pexels

IMG_20180726_132244377
Coberta del llibre

Del cap a ‘ànima

Fred Sentandreu

Mil Llibres, Benifaió. 2016

Crossover

369 pàgines

10  euros

ISBN: 9788460852766

 

 

 

Altres obres de l’autor:

 MAD. Destrucció mútua assegurada. Tabarca Llibres. 2011. ISBN: 9788480252409.

Castellonies. Diversos autors. Edicions 96 (6 de 96). 2016. ISBN: 9788415802617.

Castellonies II. Relats amb “gomàtic”, diversos autors. Edicions 96 (6 de 96). 2018. ISBN: 9788417213145.

 

Publicat a DESCRIU

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s