Un haiku per a l’Alícia (Francesc Miralles Contijoch)

Editorial Cruïlla. Publicat en 2002. 128 pàgines. Premi Gran Angular. A partir dels 14 anys d’edat. ISBN paper: 9788466103992. ISBN ebook: 9788466136556.

L’any que Genís estudia l’últim curs de batxillerat en un institut públic de Barcelona no podria ser pitjor. Els seus pares se separen de manera traumàtica i la seua mare no aconsegueix superar-ho. Genís intenta encarar la complicada situació que li ha tocat viure de la millor manera possible, fins i tot troba un treball tornant els manuscrits que els «escriptors de diumenge» envien a editorials. Així i tot, li costa molt trobar la llum al final del túnel.

Finalment, una sèrie de casualitats el porten a conèixer persones que tenen molta influència positiva en la seua vida, com «el professor Haiku» i, sobretot, Alícia. Una jove que es troba fora de lloc en les situacions més quotidianes, però que a la hora de la veritat té una personalitat que enllluerna. Gràcies a ella, Genís entra a formar part del grup «Bones sensacions» on un grup de joves amb bones intencions, temps lliures i amants de la bona filosofia, reflexiona lliurement sobre temes com els diners, la relació que mantenen amb la resta i el lloc que ocupen al món.

L’amor i el descobriment d’una nova manera de pensar li obriran la ment i serà capaç d’experimentar el més paregut a la felicitat, encara que tota felicitat plena comporta una en pèrdua irreparable que no tardarà a arribar.

En el llibre es defineixen els haikus com poemes japonesos molt breus que capturen un instant precís, normalment quan el poeta contempla la natura en estat d’il·luminació. El poeta més conegut és Basho, un pelegrí del segle XVII que va viure lliure i pobre. 

La portada de la primera edició en l’any 2002:

9788466103992

Vídeo ressenya d’Alba López Ortiz:


Ressenya publicada a LJ

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s