La senyoreta Bubble: un homenatge a la dona inventora

Text de Ledicia Costas. Il·lustracions d’Andres Meixide. Editorial Barcanova (Altres). Publicat en octubre de 2018. 144 pàgines. A partir dels 10 anys d’edat. ISBN: 9788448946678.

D’entre la gran diversitat de maneres que existeixen d‘homenatjar una figura clau de la societat, la literatura és un de les més privilegiades perquè permet recrear amb tot luxe de detalls i tècniques narratives la  seua vida, l’època i l’entorn. La majoria d’aquests homenatges solen ser post mortem i d’altres s’elaboren a través de la ficció per representar no a una figura en concret sinó a una pluralitat que es pot sentir reflexada.

És el que, sens dubte, pretenia l’escriptora gallega de literatura infantil i juvenil Ledicia Costas. Natural de la ciutat de Vigo i amb molts reconeixements per les seues obres, aquesta autora ya va presentar un homenatge a la seua terra i, al mateix temps, a un dels més grans escriptors del segle XX en Jules Verne i el misteri de les dones planta. En aquesta ocasió, ens trobem amb La senyoreta Bubble (A señorita Bubble), una genial inventora que desperta l’odi i el temor dels seus veïns però que aconsegueix fascinar a dues xiquetes que no poden entendre la cacera de bruixes que pateix per part de tot el poble.

La senyoreta Bubble simbolitza la llum en un món fosc que té por d’anar més enllà i que va provocar un important retard en la ciència i altres àmbits. La dona fou una de les més perjudicades perquè al llarg de la història ha sigut comdemnada a la invisibilitat, al silenci i a la negació.

Una lectura del tot recomanable que s’acompanya de les belles il·lustracions del també gallec Andrés Meixide i que una lectura atenta alentarà en la conscienciació sobre temes com l’acceptació de la diversitat, la lucidesa dels infants i l’amistat per trobar la felicitat.

 

Publicat a LIBRÓPATAS

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s