La millor professora d’infantil de l’estat espanyol és valenciana

Cristina Rueda Valero fa classes al CEIP “Minerva-La Salle” de Paterna i és la millor mestra d’Educació Infantil de tot l’estat espanyol, encara que això molts ja ho sabien.

Fa poc li han concedit el Premio a los Mejores Profesores de Espanya de 2017. En aquest premi van resultar finalistes sis professors valencians entre les categories: Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Formació Professional i Universitat.

Aquest reconeixement ha estat molt ben rebut per la mestra valenciana, encara que no és el primer. En 2015, el Periódico Magisterio li va donar el Premio Mención Docente  com a protagonista de la Educación.

Cristina, que fa classes des de l’any 1976 i  no té previst jubilar-se, destaca per la constància i el dinamisme que aconsegueix transmetre en les seues classes gràcies a la innovació i l’experimentació en les noves metodologies educatives.

Un dels mètodes pedagògics que segueix Cristina és el Flipped Classroom (o classe invertida)que es caracteritza per transferir el treball de determinats processos d’aprenentatge fora de l’aula. A més, aquesta metodologia involucra les famílies amb el treball del professor per facilitar i potenciar d’altres processos d’adquisició i pràctica de coneixements.

El mètode Flipped Clasroom destaca perquè pretén crear alumnes actius i creatius que estudien i preparen les lliçons fora de classe. La idea és que accedeisquen als continguts de les assignatures des de casa i a l’aula facen els deures, interaccionen, analitzen les idees, detabisquen, etc. sempre gràcies a les noves tecnologies i amb el professor com a guia.

Els 4 fonaments principals d’aquest mètode pedagògic innovador són:

  • Entorn flexible (els alumnes trien on i quan aprendre).
  • Cultura de l’aprenentatge (els estudiants tenen un paper actiu en la construcicó del seu coneixement perquè participen i avaluen l’aprenentatge propi).
  • Contigut intencional (els mètodes i estratègies actives d’aprenentatge se centren en l’estudiant).
  • Educador professional (l’educador observa continuament els seus alumnes i els proporciona retroalimentació i avaluació constants).

 

d31c3b9fdd76aa66794af5f42a177449

Font: Las Provincias

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s