Olga de papel. El viaje extraordinario

Editorial Duomo Ediciones. Publicat en 2017. Original de 2015. 320 pàgines. A partir dels 12 anys d’edat. ISBN: 9788416634637.

Els llibres que plantegen una història real a partir de personatges i situacions fictícies tenen l’èxit assegurat i si, a més a més, venen acompanyats de meravelloses il·lustracions, millor que millor. És el que hi trobem en el llibre Olga de papel. El viaje extraordinario, de l’escriptora, periodista i guionista d’origen italià Elisabetta Gnone.

En llibres anteriors, aquesta autora se centrava en la història de cinc bruixes adolescents que recorregueren diferents formats narratius des de còmics i novel·les fins a una sèrie de televisió. Però, en aquesta ocasió, la història d’Olga té un plantejament totalment diferent i les imatges de retallables reforcen la sensació de somni i de joc.

La protagonista és Olga, una xiqueta especialment dotada per contar històries que ningú sap si són vertaderes o inventades, però que tant menuts com adults no poden evitar escoltar-les. Alguns dels seus oients es resisteixen a reconéixer que els agraden i per això s’amaguen darrere de matolls o dins la bugada. Olga, considerada com «d’allò més estranya» per tots els qui la coneixen, els parla d’un viatge en globus, d’un ós ensinistrat que somiava amb ser sastre o de la bruixa que concedia tot tipus de desitjos.

I, sobretot, de la història que més expectació desperta és la que protagonitza una xiqueta anomenada també Olga que desitja convertir-se en humana i per això no dubta a emprendre un llarg viatge. En aquest viatge, Olga explorarà el món i després d’alguns contratemps i molt bones troballes, arribarà a la meta abans de descobrir que l’acceptació és la clau de la felicitat.

La narració alterna les dos històries, la d’Olga, «l’estranya» i l’Olga «de paper» que coincideixen en la personalitat excepcional. Mentrestant, Eruga, el millor amic d’Olga «l’extranya» no sap lidiar amb l’assetjament que pateix a l’escola, ella tracta de convencer-lo que els defectes ens fan millor persones. El més important és potenciar les nostres virtuts, corregit el que no ens agradar i anar a la recerca dels nostres somnis per ser feliços.

No es pot dir que siga una lectura especialment pensada per als més menuts, sinó que toca temes molt dispars i amb tanta profunditat des d’una perspectiva amable que la fa totalment recomanable per a tot tipus de lectors.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s