Dia dels mestres: Va de mestres. Carta als mestres que comencen (Jaume Cela i Juli Palou)

Editorial Associació de Mestres Rosa Sensat (Testimonis, 3). Publicat en 2004. 134 pàgines. A partir dels 16 anys d’edat. ISBN978849588348.

El dia 27 de novembre se celebra El Dia del Mestre i que millor que parlar d’un llibre per a tots el professorat que encara no comença i per als qui tener previst ser-ho.

Educar no és fàcil, però tampoc impossible i pot resultar una experiència molt enriquidora per a totes les parts. Així ho demostren Jaume Cela i Juli Palou en un epistolari que s’adreça a tots els i les docents tot i reflexionant sobre la tasca diària i amb referències a la literatura universal, el cinema, la pedagogia, la filosofia, etc.

Es plantegen tot un seguit de situacions habituals a les escoles i que tenen com a punt en comú la conclusió que les relacions socials són complexes però també positives. També s’inclouen altres aspectes no tan dolços com l’absentisme escolar, la desvinculació d’algunes famílies en el projecte educatiu dels fills, la poca col·laboració entre companys i la realitat d’alguns docents “cremats”.

Les claus de l’èxit en la tasca educativa no són difícils de predir: ensenyar a viatjar sense límits ni objectius que puguen restringir el camí i aplicar les reflexions d’un llibre que esdevé imprescindible per als i les mestres que comencen i també per als qui ja tenim certa experiència.

 

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s