Memes per analitzar una obra literària

Jacqueline Bustamante és una professora xilena que fa classes de Llenguatge i comunicació en el prestigiós Liceo Carmela Carvajal de  Santiago de Xile que fa ús de les xarxes socials en la seua tasca diària d’ensenyament i aprenentatge. Els inicis però, van ser casuals:

Profe, agrégueme a Facebook”, le dijo un exalumno a Jacqueline Bustamante hace algunos años. Y en ese minuto la profesora de Lenguaje y Comunicación sintió que le hablaban en chino.Cuando llegó a su casa, en Santiago de Chile, le preguntó a su marido. Y juntos crearon su perfil.

_89948107_11be34d7-4c2c-4d65-a794-249160cfc43d
La professora i el seu curs

A partir d’ací, Jacqueline va ser conscient de les possibilitats del Facebook per treballar la literatura i va utilitzar aquesta xarxa social per compartir públicament els treballs de les seues alumnes.

En un principi, Jacqueline feia servir el mur del seu perfil de Facebook per donar informació sobre l’ortografia, per parlar del significat d’algunes paraules o per fer comentaris sobre literatura.

Més tard, va demanar a les alumnes que representaren en una cartolina i mitjançant dibuixos un dels capítols del llibre de Cien años de soledad. El seu propòsit no era avaluar la qualitat dels dibuixos, sinó l’originalitat. Després de penjar a les parets del centre els pòsters els va fotografiar i pujar al Facebook. Ningú s’imaginava que en poc temps tingueren tants  comentaris i  “M’agrada“.

_89947355_7ea7c1d5-42c5-425e-9d77-168b06ff35bb

Segons l’opinió de Paola Basoalto, una alumna de Jacqueline, el llibre és tan caòtic que els memes són la millor forma de motivar-ne la lectura.

89947356_4fdb34af-d6c5-459d-a7e2-018ecc78febd.jpg

Per a la docent, Facebook, i la resta de xarxes socials en general, és un espai que permet educar al mateix temps que conéixer millor l’alumnat, i també per ensenyar-los a utilitzar les xarxes socials de manera constructiva.

Font: Noticias América Latina

 

 

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s