Un Club de Lectura en valencià amb premi

Mirella Garcia i Lucas viu al Campello (L’Alacantí) i és una professora de valencià que el 28 d’abril de 2018 va rebre un premi de mans de Ximo Puig, el President de la Generalitat Valenciana amb: Biografia de Lectura en Vídeo.

Es tracta d’un guardó de la Segona Campanya de Promoció de la Lectura en Valencià que organitza el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Exactament, el Premi Tasca Educativa  per a l’alumnat i professorat que presente la millor biografia lectora d’aula basada en les pràctiques docents.

Aquest projecte que Mirella va elaborar quan treballava a l’Escola d’Adults d’Oriola (Baix Segura) té un doble mèrit perquè a més de la qualitat i del gran encert dels contiguts ha comptat amb la participació d’un grup d’alumnes d’aquesta localitat castellanoparlant que estudia valencià.

Tot un model a seguir en la promocio, divulgació i foment de la pràctica d’hàbits lectors en valencià dirigit a l’alumnat, les famílies, i els agents socials que promouen la lectura.

D’altres guardons van ser:

 

1. Premi Alumnat, Ciutadà i Protagonista. A l’alumne que presente la millor biografia lectora. Per a Sandra Cano i Busquier (16 anys) de l’IES “Bahia de Babel, Alacant.

2. Premi Entorns Familiars i Socials. A l’alumnat que presente amb la seua família la millor biografia lectora. Per a Júlia Capsir (5 anys) i Vicent Pastor (37 anys).

3Premi Centre Educatiu com Espai de convivència. Al grup d’alumnes i personal del centre que han presentat la millor biografia lectora: pla de lectura de centre, biblioteca escolar, club de lectura escolar, menjador escolar, activitats escolars, etc. Per a Irene Pomares Rastrollo, Estefanía Rico Chorro, María Dolores Pastor Climent, María Remedios Albert Albert i Edgar Mozas Fenoll (16, 21, 52, 55, 43 anys, respectivament).  Biblioteca Victoria Kent.

4. Premi Entorns d’Aprenentatge no Formals i Informals. Al grup d’alumnes i adults que presente la millor biografia lectora en l’entorn de biblioteques, llibreries, associacions, clubs de lectura, cases de cultura, ateneus, municipis lectors i d’altres espais. Per a Esther Casaban Collado (30 anys).

Font: Mestre a Casa

.

2

Font: Activa Orihuela

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s