El 23F minut a minut més de trenta-cinc anys després

El 23F fou un dia històric per a la història de l’estat espanyol, però no tots els llibres de text en parlen i els pocs que ho fan no solen coincidir. Amb la intenció de conéixer millor aquell moment tan decisiu per a la vida política i social d’una època, els alumnes del col·legi “Humanitas” de Tres Cantos (Madrid) van recrear en temps real l’assalt al Congrés dels Diputats a través de Twitter.

A més de limitar els comentaris als 140 caràcters, els joves participants han fet servir les peculiaritats del llenguatge que es fa servir a les xarxes socials –memes, vídeos, GIF o imatges animades, etc.- i amb molt d’humor l’experiència ha sigut molt enriquidora.

Cb5-sfYW8AA-FA1.jpg

Antonio Tejero, el tinent coronel de la Guàrdia Civil, va irrompre en el Congrés dels Diputats i amb el conegut: ¡Quieto todo el mundo! va posar el crit d’alarma respecte al futur d’una democràcia acabada d’encetar i que el colp d’estat posava en perill.

Javier López, profesor i coordinador del Departament d’Humanitats del col·legi “Humanitas” i també el responsable d’aquesta experiència, assegura que:

Los jóvenes viven en una Democracia basada en hechos que no conocen.

La intenció del docent Javier és recrear minut a minut l’intent de colp d’estat com si passara ara mateix a través de Twitter i amb el perfil @23fhumanitas.

La inciativa va començar el 23 de febrer de 2016 a les 17:35 -just trenta-cinc anys després- i va acabar a les 12:00 de l’endemà. El treball inclou una repassada a la premsa del dia i una de les consignes principals era aconseguir la màxima difusió  dels missatges i l’elaboració d’enquestes i entrevistes tant a companys com a pares i professors perquè, en paraules de Javier López:

La idea es que se comporten como lo habrían hecho los españoles si aquel día hubiese existido Twitter.

 

Font: El Mundo

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s