Fantasmes entre llibres a Elx

Els fantasmes campen per qualsevol lloc que ens puguem imaginar, i les biblioteques no són una excepció. Una  mostra d’aìxò és la Biblioteca Municipal d’El. Ubicada al que abans fou un convent de frares franciscans.

La història que va donar peu a la llegenda va començar als anys 90 quan es va organitzar una exposició de cert renom al claustre d’aquesta biblioteca il•licitana. Els organitzar consideraren necessari contractar mesures de seguretat extraordinàries per evitar possibles robatoris. Diversos guàrdies de seguretat vigilaren dia i nit i un d’ells va escoltar sorolls estranys que provenien del claustre.

Aquests sorolls s’assemblaven a les cadenes quan s’arrosseguen per terra i que el guàrdia decideix investigar sense èxit. Més tard, s’escolten nous sorolls però dins de la biblioteca i es troba amb un bon grapat de llibres amuntonats sobre una de les taules i que poc abans no hi eren allà.

Tot s’agreuja quan el guàrdia es troba amb l’espectre d’un monjo i quan la notícia es va fer pública la junta directiva de la biblioteca es va negar a declarar fins el punt que no hi ha cap document escrit amb dades on es puga recabar informació i conéixer el desenllaç.

Segurament, diuen, un dels frares franciscans va decidir romandre per sempre dins l’antic convent i aprofita les nits per llegir i consultar llibres.

 

Font: València Cultura

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s