Cartas a ninguna parte

Editorial Montena. Publicat en juny de 2016. 128 pàgines. A partir dels 14 anys d’edat. ISBN: 9788490436103.

Una bella portada que dóna pas a poesies sinceres i profundes acompanyades de preciosíssimes il·lustracions on lletra i imatge transcendeixen més enllà dels sentiments d’una única persona són els elements bàsics perquè un llibre cride tan la nostra atenció des del primer moment que es publica; i Ane Santiago ho ha aconseguit. El seu, és un llibre diferent i també imprescindible, des de les primeres pàgines que en som conscients.

Lo que duele no es olvidar caminos, sino que el de
siempre deje de llevarte a casa.

Cartas a ninguna parte no s’assembla gens a tot el que s’ha publicat fins ara, o potser sí, perquè el llibre té una segona part (Retratos de los invisible, 2017). Un llibre on la protagonista pot ser qualsevol altra persona home o dona, jove o no tant, mentre el seu estat d’ànim es trobe en l’estadi de transició on s’intenten ordenar totes les contradiccions que caracteritzen la nostra vida i s’opta per posar noms diferents a una mateixa cosa que veiem des de múltiples perspectives. Destaca la necessitat de comprendre al ritme de la vida, és a dir, de pensar sense deixar de ser actius i impedir que el caos ens consumeixa. Poemes des de l’amor, l’abandonament i la felicitat tot i serrant les dents. Poemes amb ànima, en definitiva.

  Y créeme que todavía
                                  no conozco peor venganza
                                  que la de dejarme marchar
                                             sin decirme
                         que te iba a echar tanto de menos.

Amb tot, l’essència d’aquests preciosos poemes està armada d’esperança, lliure de por i repleta d’una honestedat que ha sobreviscut a la censura de la raó, però on prima la meravella d’estar viu i la lucidesa de l’optimisme i l a inspiració que donen la consciència de ser un mateix. Un recull de poemes, sí, però que poden llegir-se com aforismes o com pensaments abans d’iniciar el dia.

ana santiag2Ane Santiago va nàixer a Ermua (Biscaia) i ara viu a Barcelona. En el seu bloc Cartas a ninguna parte  hi trobarem més informació  sobre ella en primera persona.

Sobre mí
Cartas a Ninguna Parte nace en febrero de 2010 tímidamente con el objetivo de poder compartir mis pequeñas reflexiones con las personas más cercanas a mí. Al final, sin saber yo cómo acabó tomando una envergadura mayor a la que jamás se me hubiese pasado por la cabeza, y por ello me propongo trabajar en esto cada día más, y tratando de hacerlo lo mejor posible.
Gracias por estar aquí, bienvenido y disfruta del viaje.

Publicat a LJ

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s