“First Book” o cites lectores a secundària

Els murs de les aules de l’IES “Santa Eulalia” de Mèrida es van omplir de cartells amb cors i llibres per convidar els alumnes a una cita a cegues a la Biblioteca del centre.

Jules Verne, Charlotte Brönte, Carlos Ruíz Zafón, John Green o Blue Jeans són alguns dels autors que els alumnes de l’IES “Santa Eulalia” han triat. El propòsit va més enllà que l’estrictament literari perquè els professors han organitzat una cita a cegues, similar al programa de televisió “First Dates”, perquè l’alumnat es conega a través de les recomanacions de les lectures que més els agraden.

First Book,” és el nom d’aquesta iniciativa duta a terme pels professors en un grup de treball i que ha seguit diferents fases

  • El “First Brunch” o quan els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius es van animar a recomanar un llibre que els haguera colpit especialment.
  • Els cartells amb llibres i cors als que posteriorment van afegir la invitació a la Biblioteca.
  • Els assistents van visionar un vídeo sobre els beneficis de l’amor i l’apassionament pels llibres.
  • Els alumnes que acceptaren participar en la cita es van reunir novament a la Biblioteca on es van trobar amb llibres embolicats -que els companys de Batxillerat i Cicles els havien recomanat- i un punt de pàgina amb una frase que els encoratjava a llegir-los.

Si els professors han assumit el rol de “celestins“, les xiques han estat les més interessades a participar, però no les úniques. Més de cent persones han participat i per això els professors volen organitzar dos encontres més. En aquesta ocasió, l’alumnat que va recomanar el llibre coneixerà qui s’ha interessat per ell i així podran compartir les vivències al voltant del llibre i la seua lectura.

Segons Ana María Medina, la professora i organitzadora de la iniciativa:

Iniciativas como ésta ayudan a los alumnos a acercarse a espacios mágicos como las bibliotecas, aunque éstas no estén en lugares de paso, como ocurre con la del instituto, y a adentrarse en el maravilloso placer de leer, uno de los vicios más sanos que pueden compartirse. 

Font: 20 minutos

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s