Una escola com un conte de fades

Des de fa trenta anys i durant la celebració del Dia del Llibre tots els estudiants de l’única escola  de Hurchillo, a Oriola(Alancant) es transformen en  personatges de contes de fades.

El 23 d’abril és, doncs, una data especial que es prepara amb molt antelació i amb una durada de tres dies es presenten contes, obres de teatre, titelles, contacontes i tant escriptors com il·lustradors visiten el centre.

Aquesta iniciativa té l’origen en unes Jornades de Literatura Infantil que un grup de docents va posar en marxa perquè els estudiants formaren part dels contes. Aquest any se celebren les XXX Jornades d’Animació Lectora que tenen molt bona acollida entre docents, alumnats, família i tota la comunitat educativa que hi col·labora amb molta il·lusió.

El projecte està dissenyat de manera que tots gaudeixquen dels llibres, del joc i de la lectura al màxim. Per començar, cada alumne ha de llegir un total de 15 llibres a l’any de la “Motxilla de la imaginació viatgera”. En cada classe hi ha una motxilla amb un llibre per a cada alumne i un altre per als pares amb companyia d’un quadern de bitàcora.

Jornadas-Educación-Infantil-696x391

Alguns dels escriptors visitants Carmen González i Blanca Ballester i Carles Cano; aquest últim va escriure un conte sobre el projecte:

Instalaron la cajita en un buen sitio y después, campanudamente, la abrieron y se metieron dentro. La gente del pueblo no lo podía creer.

Pero, ¿cómo es posible que la hayan metido ahí dentro?, decían viendo unos ojos como alcaciles (alcachofas), y unas bocas como rapes. Al poco tiempo salieron los maestros y dijeron que habían estado arreglando ‘la escuela’… Cuando los niños salieron de su cajita y empezaron a contar que su escuela era mágica, y que no les había faltado espacio y que el tiempo se les había hecho corto y que habían navegado por mares de piratas y bajado al centro de la tierra  por un volcán y muchas otras maravillas…

Els contes que es treballen durant les jornades són de tot tipus: La Blancaneus; les dones científiques, Mortadelo i Filemón, El principito, Disney, Peter Pan, etc. On La Gramàtica de la Fantasia, de Gianni Rodari té un paper fonamental.

Font: Educación 3.0

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s