Treballar per projectes a “La casa del futur”

El Col·legi Joan XXIII d’Alcoi (Alacant) ha implantat la metodologia d’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP), gràcies a la Plataforma Projectia de l’editorial Edebé a iniciativa del docent Víctor Rodríguez.

Aquest professor va trobar un clima ideal en el seu nou centre de treball. L’alumnat mostrava un bon comportament i estaven avesats a treballar en grup i, malgrat el caràcter humil del centre, va decidir apostar per l’ABP en el Claustre de professors.

tablet-projectia-1.png

Després d’investigar, van decidir apostar per Projectia, ja que els assegurava bons resultats a través de la innovació educativa amb pocs recursos i temps ajustat al treball.

La Plataforma disposa d’activitats autocorregibles, avaluació mitjançant rúbriques amb els indicadors de cada comunitat de l’estat. A més, és possible fer les modificacions que calguen, formar part de grups, temporalittzar els projectes en fases, duplicar un projecte per crear-ne un de nou amb canvis i tot el contingut s’emmagatzema en el núvol.

Un altre dels avantatges és que pot participar tot el Claustre en els projectes i en la posada en marxa de l’ABP.

Un dels primers treballs que els alumnes de Víctor Rodríguez han posat en marxa ha estat ‘Smarthome’ o “La Casa del futur”, proposada per la Plataforma per a 5é i 6é de Primària.

En paraules de Rodríguez, “

En la actualidad, los alumnos se sienten más implicados en su aprendizaje, son los verdaderos protagonistas, y tienen ganas de continuar avanzando en sus trabajos.

 

Fuente: Educación 3.0

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s