Lobo. El camino de la venganza

Editorial SM (Gran Angular). Publicat en 2014. 264 pàgines. A partir dels 14 anys d’edat. ISBN9788467571646.

Ahora puedes desdoblarte —comenzó a decir al tiempo que se acercaba, hasta que nuestros ojos estuvieron a la misma distancia— o puedes esperar a ver qué pasa—sonrió.Aquella fue la primera vez que me besaron. Y experimenté la misma sensación qué al caer en medio del mar.

—Ahora puedes desdoblarte —comenzó a decir al tiempo que se acercaba, hasta que nuestros ojos estuvieron .

La majoria de les persones ignoren que existeix una societat secreta d’homes que s’amaguen darrere de les parets d’algunes cases, dins de museus i en palaus de luxe.

Aquests homes tenen la facultat de viatjar en el temps a través de les obres d’art i es coneixen amb el nom de “salteadores” perquè la seua missió és furtar elements dels quadres. L’empresa no és fàcil perquè entre ells hi ha rivalitats que provoquen interferències en els seus plans.

Lobo, Ángel i Grillo pretenen furtar el mant de la Venus del quadre de Botticelli El naixement de Venus. La resta de salteadores faran tot el que puguen per agafar-los. Per la seua part, Erianne -una pèl-roja amb una forta personalitat- està al servei d’una rica família i odia la vida de pobresa i de treball dur que és l’única que coneix.

Quan Grillo apareix del no-res en la masmorra on han tancat a Erianne i se l’emporta a través de successius quadres per evitar que els seus enemics el troben, ella en principi es nega a seguir-lo. Però en el moment que Grillo li proposa unir-se al seu grup de salteadores o sinó que torne a la vida rutinària d’abans, per fi accedeix. Sap que haurà d’enfrontar-se a molts perills, però està disposada a tot.

Una història meravellosament escrita i molt original, bonica i que es llegeix molt bé. La narradora és Erianne, que li dóna una perspectiva molt personal a tots els aconteixements. El ritme és molt àgil i els personatges estan construïts de forma molt completa. L‘estil recorda a les històries de l’Edat Mitjana amb la venjança com a motor de totes les accions dels personatges, però no l’únic. El desig de llibertat, el creixement personal, l’amistat, el treball en equip, la reflexió i l’amor (impossible) també tenen un lloc important.

Aquesta novel·la fou finalista en el Premio de Mejor Novela Independiente de 2014  i també va rebre el Premio Hache en  2016.

Patricia García-Rojo és una escriptora que es dedica a la docència en educació secundària en un institut de la província de Màlaga. La seua especialitat és la narrativa fantástica i té una sorprenent habilitat per a enganxar el lector amb una barreja d’humor i un estil fresc i espontani.
Ha escrito llibres per als més joves como la sèrie de La Panda de la Lupa i també per als adolescents: El mar (Premio Gran Angular), La sede de los Imaginntos y La última musa.

Es defineix a ella mateixa d’aquesta manera en el seu blog personal: 
[…] de mayor quería ser bailarina y pintora. Pero he acabado siendo escritora y profesora. Por lo primero no me quejo, pero por lo segundo me quejo muchas veces. Estudié Filología Hispánica (Universidad de Jaén) porque me encantaba escribir y después de graduarme, gracias a la insistencia de una amiga, gané el Premio Andalucía Joven de Narrativa, lo que me abrió las puertas para publicar mi primera novela. En febrero de 2008 salió a la venta La Fábrica Creátor, el primer volumen de la saga Los Portales de Éldonon, obra que se puede enmarcar dentro de la narrativa fantástica juvenil y cuya segunda edición salió a la venta en 2011.
Publicat a LJ

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s