Ensenyar i aprendre química a través dels objectes quotidians

La química i la vida real estan molt relacionades; tant, que l’enginyer Keith Enevoldsen ha creat una taula periòdica a partir dels objectes de cada dia que mostra els usos de cada element químic amb la vida quotidiana.

En la taula que proposa Enevoldsen es representa cada element químic amb una imatge d’un objecte que conté l’element en qüestió. D’aquesta manera, la sal acompanya al sodi i les fruites al potasi, entre d’altres. L’ús de diferents colors es fa per agrupar cada grup químic: alcalins, halògens, gasos nobles, etc. També s’especifica l’estat -líquid, gasós o sòlid- de cada element i el lloc habitual on es troba: la natura, el nostre cos o la escorça terrestre..

Elementos químicos

La primera versió de la taula periòdica fou de part del químic rus Dimitri Mendeléyev i, des d’aleshores, s’han creat diverses varietats amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge i la memorització dels compostos químics.

Com a factors positius:

  • els compostos químics es poden aprendre de manera pràctica i es fomenta l’hàbit de relacionar conceptes per entendre com funciona el món.
  • facilita la comprensió de l’objecte d’estudi dels elements químics i quines són les aplicacions d’aquests en la nostra vida quotidiana.

Elementos químicos

Font: Educación 3.0

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s