Llegir els clàssics espanyols al segle XXI a través d’Instagram

Casa del Lector amb la col·laboració de la Funación Germán Sánchez Ruipérez han iniciat un projecte amb el propòsit de fomentar la lectora i aproximar els clàssics de la literatura espanyola als joves. La idea és reinterpretar obres considerades intemporals gràcies als valors que desprenen a través d’Instagram.

La Casa del Lector ha seleccionat textos i ha demanat a cinc creadors de continguts: 3 escriptors (@roygalan, @davidlozanog y @mayrayamonte) i dues il·lustradores (@a.aradilla y @susie_hammer en la visual) que donen via lliure a la seua creativitat a través de la creació d’storyes de Instagram acompanyades d’una il·lustració.

El resultat ha estat sorprenent. Els cinc autors no són nous per als joves ja que es tracta  d’escriptors, instagramers, youtubers, bloggers, influencers, etc. amb molta visibilitat a les xarxes socials i amb publicació de continguts de gran impacte.

1/ La primera mostra del projecte és la de Roy Galán (text) amb il·lustracions d’Alicia Aradilla que adapten un passatge de La Celestina a través de sis stories.

stories.jpg

En paraules dels autors:

Para mí ha sido todo un lujo poder participar en este proyecto dirigido a incentivar la lectura en los jóvenes y acercarles de alguna manera los clásicos, porque leer nos hace infinitamente mejores. 8Roy Galán)

[…] este proyecto no solo anima a los jóvenes usuarios a leer los clásicos, sino a descubrirlos de una manera diferente a través de interpretaciones que los enriquecen y les dan una nueva dimensión. (Alicia Aradilla)

2/ La segona ha estat a càrrec de David Lozano, escriptor de literatura juvenil i guardonat amb nombrosos premi, que juntament amb Susi Hammer reinterpreten a Don Juan Tenorio en cinc stories.

tenorio.jpg

3/ En la tercera i última Mar R. Ayamonte i Susie Hammer aporten una nova visió de La Dama Boba en set stories.

¡Ha sido genial formar parte de este proyecto! Hay que encontrar nuevas maneras de incitar a la juventud a leer los clásicos y quizá con iniciativas como estas podamos hacerlo. Es hora de perder el miedo a los nuevos discursos y de volver atrás con otra mirada.

928842-880-729

Font: 20 minutos

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s