Aprendre i ensenyar Biologia amb Telegram

Un projecte alternatiu per aprendre Biologia sense llibres de text que fan que l’avaluació es limite als continguts a través de Telegram.

Aquesta aplicació de missatgeria permet crear canals per donar difusió a continguts de tot tipus com podcast o àudios que el professor Castillo enregistra per als seus estudiants. La tria d’aquesta aplicació es justifica perquè s’assembla a WhatsApp i resulta molt senzilla. En paraules seues:

Me parece interesante cómo los alumnos pueden llevarse esos audios a otro canal o grupo dentro de la aplicación, así como a cualquier otra plataforma.

Experiencia Telegram en Secundaria

Castillo primer va provar amb alumnat de 1r de l’ESO i després amb els de 3r, encara que assegura que també es pot utilitzar per a la formació del professorat en Primària i per ajudar a les famílies perquè la polifuncionalitat és un dels trets més característics.

Amb Telegram es pot depositar tot el contingut creat perquè d’altres àrees se n’aprofiten, per exemple Geografia i Història. A més de diferents nivells. La condició és que s’adapten les temàtiques i els continguts respecte allò vist a les aules.

El projecte permet el que es coneix com un ecosistema d’experiències que inclou els estàndards d’aprenentatge. A més, l’alumnat pot treballar a classe amb els telèfons mòvils o la tauleta.

El pla de treball és senzill:

  • s’organitzen grups de treball centrats en un aspecte en concret i fan ús del canal que consideren més adequat per elaborar els exercicis
  • es comparteixen idees i aprenentatges amb un esperit de col·laboració, més que competitivitat
  • l’alumnat entén que es tracta de convertir-se en el principal proveidor de continguts d’àudio i a través de Telegram conten la seua experiència d’aprenentatge.
  • s’anima a la resta de professorat a compartir les seues experiències amb matèries diferents i així l’ecosistema siga més real

Font: Educación 3.0

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s