La habitación imposible. Crónicas del viajante 2#3

Editorial Edebé. Publicat en març  de 2019. 384 pàgines. A partir dels 16 anys d’edat. ISBN: 978-84-683-4111-8 (paper) i  (ebook). A partir de 4t curs de l’ESO.

Dos galeones hunde el corsario

camina hacia el frente con pata de palo.

Gira a su diestra, se enfrenta a la muerte

dos golpes de espada le dejan sin suerte.

Se inclina a babor con la parca soñando

tres lances de daga lo dejan sangrando.

Un golpe de viento lo gira de nuevo

seis pasos a popa y es hombre muerto.

En el primer llibre l’acció transcorria a bord del Tren del Norte i coneixíem part del passat de Miguel, el viajant, que recuperava a poc a poc la memòria mentre intentava salvar la vida de mans de persones que no reconeixia. Malgrat tot, ara tot és molt diferent. L’escenari es trasllada a una gran mansió, que tots coneixen com el Pazo Quiroga, on set persones s’hi han presentat per tasar diferents obres d’art: llibres, monedes, quadres, etc. Cap d’ells se’n recorda de la resta, però alguns són els mateixos  personatges del llibre primer, però amb molts anys més d’edat.

La relació entre els, suposadament, desconeguts és molt tensa i tots semblen amagar secrets que els fan desconfiar els uns dels altres. A més, molt prompte descobreixen que la mansió té alguna cosa molt tèrbola i espelunant que no els deixa fugir a pesar dels seus intents.

Quan comencen les morts tot es precipita i la seua atenció se centra en un espill, unes cintes de vídeo i les huit estrofes d’una cançó infantil que sembla tenir la clau per a resoldre-ho tot.

Miguel es veu obligat a atravessar l’espill per a viatjar al passat, però desconeix a quin moment concret arribarà i si serà capaç de conservar la memòria. El viatge és molt perillós, però també l’única opció que tenen per a restablir la siutació inicial, descobrir qui fou Quiroga i fugir de la mansió.

Aquesta segona entrega de Las Crónicas del Viajante és molt més trepidant que el primer llibre i tots els capítols acaben en un punt que convida a continuar amb la trama. El llibre u es pot considerar la preqüela d’aquest i el desenllaç és tan temptador que promet un escenari molt diferent, el mateix que les noves aventures.

Carlos Vila  Sexto es un escriptor i guionista corunyés conegut per ser el creador i guionista de l’exitosa sèrie de policies i humor Los misterios de Laura. Aquesta sèrie de la ha estat la primera en la història de la televisió espanyola en adaptar-se als EUA.

Publicat a: CULTURAMAS

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s