Com visibilitzar les dones a través de 6 projectes

Darrerament són freqüents els projectes i les publicacions amb l’objectiu de visibilitzar el paper de les dones en diversos àmbits. Pel que fa a la ciència, hi ha una sèrie d’iniciatives mundials encaminades a mostrar la proximitat de les dones respecte a les ciències.

  1. Power to Code. El focus d’aquesta orgnització sense ànim de lucre és augmentar l’accés de xiquetes, adolescents i dones a les disciplines STEAM; a més d’accelerar la igualtat de gènere en lideratge, innovació i emprendedoria en empreses i institucions educatives, socials, culturals i professionals.

2. Geek & Tech. L’aproximació a la tecnologia per a dones de totes les edats és l’objectius d’aquesta comunitat que té com a motor principal la inclusió a través d’un software lliure. Un canal de Telegram és el millor espai perquè les dones comparteixquen i aprenguen coneixements, idees i opinions sobre tecnologia.

3. WomenTeck. Una organització no gubernamental que promou la figura femenina en l’àmbit tecnològic i visibilitza el seu paper al llarg de la història. Se centra en diverses àrees de treball com: ocupació, noves tecnologies o comunicació.

4. Millions Women Mentors. Aquesta organització pretén reclutar un milió de mentors, que poden ser tant dones como homes, per a ser mentors de xiquetes i dones a l’any 2020 per ajudar-les en carreres sobre STEAM.

5. 11 de febrero. Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, s’han creat una sèrie d’activitats durant la primera quincena de febrer que pretenen visibilitzar el treball de científiques a través de xarrades, tallers, cites o actuacions en diferents centres educatius, museus, biblioteques, llibreries i centres culturals de tot l’estat espanyol.

6. ¡La ciencia es cosa de chicas! Un projecte europeu Horizonte 2020 dut a terme entre 2013 i 2015. Es concep com una estratègia per a la igualtat de gènere en la investigació i la innovació. Es proporcionen continguts com perfils, qüestionaris, concurs o diversos tipus d’activitats per a promoure la ciència entre joves i no tant. Actualment, aquest projecte es manté vigent a través de: Hypatia, d’una iniciativa encaminada a empoderar joves d’entre 13 i 18 anys en la importància del paper de les dones en la ciència.

Font: Educación 3.0

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s