Una història d’amistat sense paraules

Els moviments del nostre cos i els nostres gestos superen totes les

barreres lingüístiques.

Molly Idler

Amb l’única ajuda d’un ventall i amb molta força de voluntat, Flora aconsegueix fer amistat amb una parellla de titots tan orgullosos com bells. I això que no li ho posen fàcil. Tot comença quan Flora presenta els seus respectes als dos titots que no li fan massa cas, però quan un d’ells decideix donar-li una oportunitat l’altre no vol quedar al marge. A poc a poc, tots tres escenifiquen una delicada dansa on Flora s’acompanya amb un ventall per simular les plomes que la parella posseeix.

Estem davant d’una obra molt especial que ens demostra que les paraules no són determinants a l’hora de resoldre conflictes i superar reptes, com és la relació entre Flora i la parella de titots.

05-fypv.jpg

En aquest àlbum il·lustrat sense paraules i amb moltes pestanyes que permeten interaccionar amb els tres personatges. Els colors que predominen són el verd aigua i el blau turquesa presents en les plomes dels titots i en el vestit de Flora en un fons blanc.

No és la primera vegada que l’autora,  Molly Idle, ens planteja una història sense paraules amb Flora com a protagonista. Abans va publicar Flora i el flamenc i ara ens presenta un nou llibre dedicat a l’amistat que és tot un espectacle de color, subtilesa i, sobretot, moviment gràcies a les possibilitats del lector de participar en la dansa amb les pestanyes i finestres que cal desplegar per completar la història.

51SnyWQSJiL._SX484_BO1,204,203,200_.jpg

 

 

Flora y los pavos reales (Flora and the Peacoks, 2016)

Molly Idle, il·lustracions (sense text)

Granada: Barbara Fiore, 2018

40 pàgines

20 euros

ISBN: 978-84-16985-08-1

A partir dels 10 anys

 

 

Flora y los pavos reales

Laon esto ya teníamos los ingredientes de una nueva historia!

Flora y los pavos reales

Una vez que tienes la música en la cabeza y personajes perfectos, le toca el turno a las solapas. Los elementos móviles son los otros protagonistas de tus libros, ¿cómo eliges dónde añadir cada una de las solapas?

Como ya he dicho, para mí, los libros de Flora deben ser todo movimiento. Cuando ilustro  intento que todas las posturas trasmitan la sensación de acción e incorporo solapas cuando una postura no es suficiente para transmitir todo lo que está sucediendo en la escena. Por lo tanto, tiendo a usar solapas cuando los personajes toman decisiones que pueden ponerlos en desacuerdo entre ellos, o cuando quiero que el lector pueda elegir cómo progresa la historia. Porque, aunque me gusta dirigir el rumbo de la historia, también quiero que los lectores puedan desempeñar un papel muy activo mientras leen.

Flora y los pavos reales

Publicat a DESCRIU

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s