L’Oca mallorquina a Mèxic

El Joc de l’Oca és una manera lúdica i divertida de passar el temps i també resulta molt útil per a ensenyar i aprendre català a un país com Mèxic,a més de divulgar la nostra cultura.

Això és el que ha demostrat el professor català format a Mallorca Marc Velasco, professor de la Escuela Nacional de Lenguas, Lingüística y Traducción de la Universidad Nacional Autónoma de Mèxic.

Marc va pensar que si adaptava el Joc de l’Oca amb elements de la cultura, llengua, sociolingüistica, història, literatura, música i folclore mallorquins, l’assignatura podia ser més interessant i els estudiants gaudir i aprendre molt més.

Les classes tenen la modalitat de taller i duren tres hores en un sol dia, per això Marc va pensar que era necessari diversificar i dinamitzar les sessions.

Alguns dels elements nous que ha incorporat son:

  • Caselles del Cap de Formentor, dels Dimonis, Santa Catalina, les herbes de Mallorca, d’Amor de Cans, etc.
  • el jugador que cau a “Les herbes de Mallorca” ha de retrocedir 10 caselles i en “Amor de Cans” (com Na Petra de Can Gamundí) la mandra l’obliga a romandre dos torns sense tirar el dau.
  • el premi per al guanyador és una samarreta de Granots i Sopes que recorda les inundacions a Sant Llorenç des Cardassar.

 juego de la oca.

 

Font Última hora

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s