Sobre la verdadera amistat

Fox + Chick, La festa i altres històries és el títol d’aquest recull de tres relats en format de còmic. Un llibre multipremiat per a primers lectors de l’autor i il·lustrador d’origen italià Sergio Ruzzier, que assegura ser un gran lector de llibres il·lustrats i que mai no va rebre formació en art.

Com pots estar llegint aquest llibre si estàs parlant amb mi?

És la pregunta que li fa Chick, un ocell que a primera vista sembla poc espavilat, a la seua amiga la guineu. I té tota la raó. Amb un humor incisiu, directe i molt profund les situacions que protagonitzen els dos amics funcionen com a píndoles humorístiques que són una metàfora de l’absurditat de moltes de les nostres accions que es podrien resoldre de la manera més senzilla possible. Els diàlegs que mantenen Chick i la guineu, de qui mai sabrem el nom, suposen tot un repte per a la lògica i demanen molta atenció per part del lector per a no perdre’s.

El fil conductor de totes les històries és l’humor, sí, però també la peculiar amistat entre dos personatges, malgrat ser totalment oposats en tot. L’ocellet no pot estar-se quiet, tot ho vol saber i ho interpreta de la manera més literal possible. Aquest comportament provoca molts maldecaps a la guineu amb inquietuts artístiques i molta, moltíssima paciència que lluny d’adreçar el seu amic es queda amb la sensació que li queda molt per aprendre.

Tot ben adobat amb unes il·lustracions a tot color que ajuden a potenciar un univers propi que transita entre l’absurd i la possibilitat de fer realitat allò que sembla del tot impossible des del caos i la ironia més punyent.

Portada_fox_chick_cat.jpg

Fox + Chick, La festa i altres històries (Fox & Chick: The Party and Other Stories)

Sergio Ruzzier, text i il·lustracions, 2018

Marta Tutone, traducció, 2019

Madrid: Liana Editorial, novembre de 2019

Col·lecció el Manglar

+ 5 anys

 pàgines

ISBN: 978-84-949830-7-8.

 

Publicat a DESCRIU

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s