Ningú sobreviu a la pluja

Laia Aguilar és guionista de sèries de televisió i escriptora de narrativa juvenil amb una àmplia i reconeguda trajectòria. Ara ha encetat una nova línia en la literatura per a adults arran de la publicació de Pluja d’estels amb el qual ha guanyat el Premi Josep Pla 2020.

En aquesta ocasió, Laia ens presenta un grup d’amics aparentment ben avinguts que es retroben després de cinc anys a una casa de Portlligat a la cala de Cap de Creus. Els Perseids o Les llàgrimes de Sant Llorenç són l’excusa perfecta per a una quedada que es transforma en una sèrie de revelacions que els serveix més per saldar comptes que per mantindre el contacte d’una amistat que cap d’ells vol dur endavant.

Tots cinc amics tenen en comú la seua formació en el món de la comunicació audiovisual, que els té desencisats, i la mort d’una amiga del grup en un accident que els ha deixat profundament traumatitzats. Aquest desencís el percebem de primera mà, ja que cada capítol està enfocat en un personatge diferent- Però a més de la focalització múltiple, aquesta novel·la esdebé coral també gràcies a la desfilada de la diversitat de personatges i temperaments

Jon, que treballa com a tatuador al Raval de Barcelona, té una vida amorosa tan inestable com el treball de tatuador. Max i Mila són parella; el mateix que Nis i Olívia. Però mentre els primers pensen que la maternitat els pot salvar el matrimoni, la segona parella sembla no encaixar per la personalitat ingènua d’Olívia i el fantasma de Paula, la primera dona de Nis que ningú ha oblidat.

La trama s’articula entorn el dolor, els silencis i un anhel de felicitat que els porta a rebutjar tot tipus de sentiments negatius que acaben per esclatar com les Llàgrimes de Sant Llorenç, la pluja d’estrelles amb què acaba el retrobament que solament dura un dia. No els cal molt més de temps perquè tots cinc amics siguen conscients que el passat sempre torna i que el dolor és una terra estrangera solament per aquell que no ha estimat mai.

portada_pluja-destels_laia-aguilar-sariol_202001150930

Pluja d’estels

Laia Aguilar Sariol

Premi Josep Pla 2020

Edicions Destino (L’Àncora): Barcelona,  2020

288 pàgines

ISBN tapa dura:  9788497102940

19,50 euros

ISBN ebook: 9788497102957

8,99 euros

Publicat a: DESCRIU

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s