Un nàufrag amb illa

Ha ressistit una de les proves més dures amb què la  natura

mesura el valor dels humans

Un home es troba al bell mig de l’oceà a bord d’un bot i dos rems com a única companyia i equipatge. Com que no hi ha cap vaixell a la vista ni tampoc s’albira terra, el nàufrag aprofita per gaudir de les meravelles que l’envolten com les espectaculars postes de sol i les espècies acuàtiques i aus que es troba. Es tracta del senyor Bombard, un metge que, gràcies als seus coneixements de medicina sap que algunes coses li poden fer mal, com ara beure aigua de la mar. Però el que més l’ajuda és seguir una sèrie d’hàbits per mantenir-se en forma físicament i mental que abarquen des de fer exercici fins divagar i imaginar-se que rep de visita ni més ni menys que a la reina d’Anglaterra.

El temps passa i a més de les inclemències de l’oratge aquest senyor, el doctor Bombard, s’enfronta a un perillós tauró i a una de les proves més dures: tindre la convicció que ho està fent tot molt bé i no necessita més. D’ara endavant, el senyor Bombard és un nàufrag, però perquè vol i això no té preu.

Oriol Canosa i Jordi Sunyer són l’autor del text i de les il·lustracions, respectivament i a més d’amics amb una àmplia trajectòria en el món editorial infantil i juvenil. En aquesta ocasió, els dos autors destaquen per l’excel·lència a l’hora de maridar text poètic i imatges expressiven en una història fabulosa.

L’editorial barcelonia Babulinka Llibres ha decidit publicar aquest llibre en la col·lecció que anomenaMini Joies per a Primers Lectors amb gran encert. Aquesta recreació de la història real d’un metge francés anomenat Alain Bombard que un dia de l’any 1952 va decidir deixar casa, treball i amics i es va llançar a la mar. El seu propòsit era provar-se a si mateix i també demostrar que un nàufrag té moltes possibilitats de sobreveiure si compta amb els coneixements i sang freda que cal. Bombard ho va aconseguir i després d’aquesta experiència va publicar una sèrie de llibres per encoratjar a tots els qui travessen els oceans.

descarga.jpg

El bot del Dr. Bombard

Oriol Canosa, text

Jordi Sunyer, il·lustracions

Babulinka Llibres (MiNiMiNi): Barcelona, 2020

+ 6 anys

 60 pàgines

ISBN tapa dura: 9788412080803

Publicat a DESCRIU

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s