L’illa infinita

Lluna té nou anys quan la seua iaia li conta que ha deixar el pis de la ciutat per anar a viure a una illa menuda i tot el seu món s’ensorra. Les dues no tenen més remei que afrontar aquesta situació perquè les han desnonat i en l’illa podran viure en la vella casa familiar. Molt prompte, Lluna es deixa atrapar per un entorn idílic que la farà madurar de colp i on la presència d’un monstre i un fet ocorregut en el passat amb conseqüències en el present portaran el pes de la trama.

Una història breu i en ocasions molt dura i sempre carregada de simbolisme i màgia que no aconsegueixen diluir el drama social que travessa la protagonista, però sí que la fan més fàcil de digerir. Durant el procés de maduració de la xiqueta, fantasia i realitat es fonen fins a confondre’s amb una habilitat sorprenent que fan de la lectura tot un encert.

EREhn8yW4AMHh-M-400x400

Amb aquest llibre, l’escriptora valenciana Muriel Villanueva va guanyar el segon premi Ciutat de Dénia de 2019. Aquesta reconeguda escritora destaca pels seus poemes i narracions que escriu tant per adults com per a xiquets i joves on el personatge protagonista té molta personalitat. D’altres llibres seus són Duna, diari d’un estiu i Rut sense hac.

Les il·lustracions de la genial il·lustradora palentina Noemí Villamuza donen vida i color al complex univers que ens descobreixen el text i ens submergeixen en un joc constant entre realitat i fantasia.

entre realidad y fantasía.

coberta-illa-infinita-715x1030-1-278x400.jpeg

L’illa infinita

Muriel Villanueva, text

Noemí Villamuza, il·lustracions

València: Andana Editorial (El Maquinista), 2019

88 pàgines

ISBN: 978-84

Publicat a LITERATIL

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s