El que podem aprendre de les aus

La protagonista i veu narrativa d’aquesta obra breu i poètica sent una forta passió per les aus gràcies al seu avi, que li va transmetre tot el que en sabia. D’aquesta manera, quan s’ha d’afrontar amb la pèrdua ho entén tot millor. Les aus migren a la recerca de terres i oratges més propicis i, a més, són els éssers vius que millor representen el significat de la paraula llibertat. No cal oblidar tampoc que tenen el privilegi d’orientar-se sense fer servir cap brúixola i que per prendre distància dels problemes simplement els cal fer el que més els agrada: volar, com més alt i lluny millor.

El problema el tenim els qui vivim amb els peus a terra, per això, cal ser capaç de respondre la pregunta del títol. Quan siguem capaços d’esbrinar el perquè del vol tan característic dels ànecs els nostres problemes es resoldran. És veritat. La clau està al final de la història, però de segur que molts ja ho sabem perquè és el que caracteritza a tot tipus d’au.

Pablo Caracol és l’autor del text i de les il·lustracions d’aquest àlbum il·lustrat tan senzill i poètic amb imatges de tonalitats càlides que combinen diverses tècniques que recorden el collage, la fotografia o el cartellisme amb molt de detallisme i rigorositat en les emocions dels personatges. Segons la crítica, l’artista té molta habilitat per establir vincles i punts d’unió entre elements sense cap relació entre ells. I és innegable ho fa de manera magistral tant a nivell textual com visual.

Un preciós llibre àlbum que pertany a una col·lecció dirigida als més menuts amb l’objectiu d’ampliar les seues perspectives lectores a través de diversos plans de lectura i temes per desenvolupar el pensament crític alhora que es treballen les emocions.

Per què els ànecs volen en forma de V? (¿Por qué los patos vuelan en forma de V?)

Pablo Caracol, text i il·lustracions, novembre de 2020

Berta Carreras Moliné, traducció

Marta Tutone, edició

Liana Editorial (Los nenúfares): Madrid, octubre de 2020

36 pàgines

ISBN: 978-84-121407-8-1

+ 6 anys

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s