Realitat social i misteri. Les noves temàtiques per preadolescents

Isolda i Parsifal són dos germans que es veuen obligats a suportar-se en un espai tan reduït com és la casa de la iaia que viu a la Barceloneta. El lloc és espectacular i malgrat els canvis al barri encara hi viuen veïns de tota la vida. Però els dos joves no s’han traslladat per gust sinó arran de la pèrdua del treball del pare i el desnonament de casa seua al centre de Barcelona. Per sort, Isolda fa una troballa sorprenent dins d’un llibre vell d’aeronàutica i amb l’ajuda del seu nou amic Joan, a qui li agrada que li diguen Watson, duran a terme una investigació que els farà oblidar els seus problemes.

Gràcies a la tenacitat d’aquests dos joves detectius que s’enfronten a missatges secrets i que entrevisten a persones majors arribaran fins un armari que amaga una cosa molt més important que roba i que és la clau per traure a la llum una història que, si no fos per ells, romandria amagada i que està relacionada amb la família d’Isolda.

L’assetjament escolar, les relacions amb gent gran, la pèrdua del treball i el desnonament que sembla anar-hi de la mà com a conseqüència principal són alguns dels temes principals. I també els okupes, l’amistat, les investigacions, la Guerra Civil espanyola, les fotografies antigues, les relacions familiars, la transformació de la Barceloneta i la depressió dels pares.

L’autora d’aquesta història realista i en absolut edulcorada és Gemma Lienas, una destacada escriptora, política i activista pels drets de les dones que ha viscut a Barcelona, Madrid, Nova York i Estrasburg. En la seua trajectòria literària destaquen obres de caire realista i amb un marcat compromís social encaminat a motivar l’hàbit lector en els joves alhora que es fomenta el pensament crític i la consciència social. Les il·lustracions del llibre són obra de Marisa Morea, una madrilenya formada a Barcelona que ha compaginat la il·lustració amb el treball de directora en agències de publicitat abans de dedicar-se en exclussiva a il·lustrar obres per tot tipos de públics i per a diverses editorials tant nacionals com internacionals.

9788466146029.jpg

Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline

Gemma Lienas, text

Marisa Morea, il·lustracions

Cruïlla (Vaixell de Vapor): Barcelona, 2019

+9 anys

 160 pàgines

Preu: 9 euros   

ISBN 9788466146029

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s