Tres contes per passar por a les nits

BURRUM-BURRUM! CATATXUMBA! RAMPATATXAM!

Els trons i la pluja intensa que cau sense pietat sobre una casa que grinxola enmig del bosc és l’ambient ideal per contar  una sèrie d’històries que l’avi del protagonista va protagonitzar quan tenia la seua edat. O això diu ell. Es tracta de tres històries d’allò més terrorífiques que s’encadenen entre sí a través de la tècnica de les nines russes o històries emmarcades, ja que el desenllaç d’una ens porta a l’inici d’una altra i totes formen part de la principal.

En la primera, El sac d’ossos vells, tracta de la troballa terrorífica que fa l’avi quan era un xiquet i després de perdre’s al bosc decideix refugiar-se dins d’una barraca. Aquest aixopluc sembla totalment buit a excepció d’un sac ben lligat. La curiositat fa que el nen destape el sac i munte els ossos d’un esquelet que torna a la vida no tarda a fer-li saber la fam intensa que sent i que solament la carn tendra d’un xiquet el podrà satisfer.

El xiquet se salva pels pèls, però acaba dins La cova de la Bruixa Berrugosa: lletja com un pecat, amb barret de bruixa, cabells de bruixa i un nas llarg i punxegut ple de berrugues. I si això no fora suficient, la cova és plena d’aranyes que li demanen que es quede amb elles.

De nou el xiquet es deslliura d’un destí esgarrifós i així s’inicia La casa de la Fantasma Esfereïdora. En aquest tercer conte una senyora fantasma li demana on és la seua mà i inclús el convida a veure la televisió plegats.

Tot un seguit d’aventures que el nen, ara l’avi del protagonista, aconsegueix fer front i que pertanyen a l’imaginari popular infantil i ens demostren que podem véncer tant le les pors com qualsevol altre problema amb una mica d’imaginació i confiança amb sí mateixos.

James Flora (Ohio, 1941) és un autor i il·lustrador de referència que assegura haver crescut sense televisió ni aparell de ràdio i que, malgrat tot o gràcies a això, posseeix una imaginació desbordant. El color de les imatges combinen el blau amb el negre i el blanc. Un títol destacat de l’editorial Blackie Books dins la col·lecció “Gran Literatura per a Petits Lectors” que rescata obres clàssiques de la literatura infantil.

9788417552749

Els contes de fantasmes de l’avi (Grandpa’s Ghost Stories)

James Flora, text i il·lustracions, 2019

Yannick García, traducció

Blackie Books (Gran Literatura Per a Petits Lectors): Barcelona, febrer de 2020

36 pàgines

ISBN: 978–84-17552-74-9

+ 7 anys

 

Publicat a DESCRIU

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s