Compta amb mi!

Clara i el seu pare s’han traslladat des d’una gran ciudad dels Estats Units la ciutat fins a un poble menut i de nom tan curiós com Brattleboro. La mare de la xica els va abandonar fa molt poc i la xica sol descarregar la seua tristesa, mal humor i frustració amb el pare, que és un tros de pa. Per si no hi haguera prou, quan Clara sent que tot al seu voltant la supera pateix una crisi provocada per l’epilèpsia que pateix. Durant tot el temps que dura la crisi se sent atacada per unes ombres sinistres que mai ha explicat a ningú.

A la nova escola, Clara comença a patir assetjament per part d’alguns companys, però no està sola. Un grupet de joves que també els ho fan passar malament li proposen de quedar i molt prompte Clara descobreix que els uneix un secret. Als seus nous amics també els turmenten les ombres, encara que han aprés a fer-les front tots junts.

L’ambient a les classes i al poble comença a empitjorar. Alguns adolescents han desaparegut mistoriosament i els pares prohibeixen els fills eixir de casa sols. La policia sospita que al darrere hi ha un assassí en sèrie i per això la vida dels adolescents es redueix a l’escola i poc més. L’equip format per Clara i els seus amics decideix investigar perquè el cas els interessa molt. Tots els desapareguts eren uns matons i encara que ningú els troba a faltar convé descobrir què ha passat. I això és el que fan Clara i els seus amics, encara que la identitat del culpable sorprén a tot.s

El gran encert d’aquesta novel·la gràfica que indaga en les pors dels adolescents i les relacions personals difícils és que situa l’amistat com antídot. Els joves fan front a les seues pors en grup i sense ajuda dels adults. La fantasia és un recurs bastant freqüent per resoldre els problemes dels joves, encara que en aquest cas la malaltia i els problemes familiars són el contrapunt que lluny de desequilibrar el plat dels conflictes interns actuen com a catalitzadors i ens donen les eines per seguir endavant.

Clara i les ombres (Chiara e le ombre)

Andrea Fontana, text

Claudia Petrazzi, il·lustracions

Marta Tutone, traducció del italià

Barcelona: Editorial Edebé (Còmic), 2020

192 pàgines

+ 10 anys

ISBN: 978-84-683-4930-5

14,95 euros

Publicat a DESCRIU

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s