8 motius per llegir

LA TRIA D’UN BON LLIBRE NO SEMPRE ÉS CASUAL O AJUSTADA SINÓ QUE OBEEIX A D’ALTRES RAONS QUE NO HAN DE COINCIDIR AMB LES DE LA RESTA. AMB EL PROPÒSIT DE NO CONDICIONAR-NE LA LECTURA, PERÒ SÍ DE JUSTIFICAR-LA, CAL ESTABLIR ALGUNS MOTIUS, NI QUE SIGUEN 8

EL BOSC PROHIBIT, Judith Rossell

164657_Cub_SM2_Bosc_Bl_3_CORREG_BL-e1568026736580.jpg

Stella és enviada a viure a la mansió del seu avantpassat, l’explorador Wilberforce Montgomery, un exòtic lloc habitat per animals i plantes estranyes. Amb els seus cosins, Strideforce i Hortense, s’haura d’enfrontar a l’amenaça d’un monstre que viu al bosc.

Continua llegint.


THORN HILL. ORFENAT DE NOIES, Pam Smy

thornhill_ca_3d_web-3.png

«Ella ha tornat. La por m’ha entrat pel clatell com un calfred i m’ha baixat per l’esquena. Què faré ara?»

A Thornhill, un orfenat encantat, el terror pot no venir dels fantasmes, sinó de les nenes que dormen al teu costat. I l’amistat, de les que llegeixen el teu diari molts anys després…

Continua llegint.


DESCONEGUTS, David Lozano Garbala

img_server1.jpg

Dues històries, la mateixa nit i una fosca sospita.

Dues vides que es creuen de matinada a través de les xarxes. Dos joves que es lliuren a un joc misteriós: compartir somnis, il·lusions i pors, però no la seva identitat. Aviat donaran el pas següent: una cita a cegues. No obstant, trobar-se amb un desconegut sempre comporta riscos. Perquè tothom amaga secrets…

Un cadàver. El cos d’un noi, desfigurat per la violència de la caiguda. Una vida jove arruïnada per sempre, una mort que suscita més preguntes que respostes.

Continua llegint.



LA NOIA DEL VIOLONCEL, Jordi Campoy Boada

portada_la-noia-del-violoncel_jordi-campoy_201811051445.jpg

L’Anne és una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra. És imperfecta i caòtica, impacient i exagerada, impulsiva i una mica promíscua. Però hi ha una característica que sobresurt de la resta i que marcarà l’esdevenir de tot: la seva manca de puntualitat. Arran d’un soroll estrany que sent a l’interior de la funda del seu instrument, l’Anne troba un objecte desconegut que la fa anar de corcoll. Aquesta troballa la porta a tibar del fil i a descobrir els seus orígens, lligats a la Barcelona dels anys 70 i a un nen que vol tocar el violoncel.

Continua llegint.


LA COVA DELS DIES, Marc Artigau i Queralt

portada_la-cova-dels-dies_marc-artigau-i-queralt_201711291629

Aquesta no és la meva història però sense mi no hi hauria ningú que pogués explicar-la i quedaria oblidada per sempre enmig de l’oceà Pacífic. Abans d’enterrar aquest manuscrit, abans de comptar fins a tres i deixar que pssi la nit, i atrevir-me a veure els rajos del sol esclatant contra les onades he de parlar-vos de la por. 

Continua llegint.


LA PRIMERA ONADA, Mariló Álvarez

la-primera-onada

Després d’una gran guerra d’efectes devastadors les desigualtats socials són més fortes que mai i el futur dels joves és totalment incert. Alice, la protagonista, té aquests dos defectes: és una adolescent i sense privilegis.

Continua llegint.


DONES VALENCIANES QUE HAN FET HISTÒRIA, Sandra Capsir i Maria Viu

dones val illustres
portada

Científiques, inventores, esportistes, músiques, pintores… Al llarg de la nostra història, moltes dones que han nascut o viscut en algun punt del territori valencià han deixat una empremta inesborrable gràcies al seu talent, esforç i tenacitat. Cada pàgina d’aquest llibre pretén despertar la curiositat per continuar indagant la vida i l’obra de dones que ens han eixat un llegat excepcional digne de ser recuperat.

Continua llegint.


L’ADORADA JENNA FOX, Mary E. Pearson

127090_116540.jpg

Després d’estar més d’un any en coma a causa d’un accident, la Jenna es desperta. No recorda absolutament res del que ha passat, ni de la seva vida, ni de la seva família. Els pares no són gaire explícits i la Jenna s’adona de seguida que li amaguen informació. Per què? De què tenen por? De què la volen protegir? Un dia, per atzar, es fa un tall en una mà i descobreix un secret extraordinari sobre el seu cos, que la trasbalsa i que fa que es replantegi tota la seva existència.

Continua llegint.


MAREA NEGRA, Ana Alonso

portada c

Julieta arriba d’un altre continent equipada amb una única motxilla i moltes preguntes. El seu objectiu és indagar en seues arrels familiars per tal completar la seua formació vital. El que es troba la jove és un panorama dessolador: l’avi Anxo no parla i cap membre de la família sembla interessat per l’Argentina.

Continua llegint.


TINA FRANKENS, Bel Olid

portada_tina-frankens_bel-olid_201806191323.jpg

200 ays després de la publicació del llibre de terror per excel·lència que la Mary Shelley va escriure molt jove aquell estiu sense calor que va reunir el bo i millor de les lletres angleses en un repte que ella va superar amb escreix en fabular sobre un personatge que ha esdevingut un arquetip de la literatura gòtica de terror, així com també el catalitzador de les nostres pors i inquietuds.

Continua llegint.


PARAULES DE JÚLIA, Joan Bustos

9788499041773_04_h-1.jpg

El llop té diferents significats segons la cultura i el temps; és freqüent associar-lo amb el mal, el perill i el risc que corren les dones per part d’un depredador. Un dels temes del llibre és la violència de gènere i l’agressió sexual que pateix una de les protagonistes adolescents en mans d’un home a qui creu estimar i que, en realitat, no coneix en absolut.

Continua llegint.


MOR UNA VIDA, ES TRENCA UN AMOR, Joan Pla.

mor-vida

L’escenari d’aquest llibre és el poble on va nàixer (l’autor), Artana. Un entorn rural on les diferències de classe són molt evidents i amb la dictadura franquista com a teló de fons. El paisatge és un personatge més destacat de la història i els dos joves enamorats planifiquen la fugida a través d’un viatge de fi de curs a Galícia com a excusa.

Continua llegint.


LA VALL DELS NABIUS, VVAA.

la-vall-dels-nabius

És innegable que el fet d’estar envoltats de persones amb una mateixa dèria escriptora, l’aïllament i trobar-se en un lloc totalment diferent al que acostum viure són disparadors de la imaginació, la creativitat i donen bons resultats.

En l’actualitat existeixen Residències d’Escriptors on és obligatori passar per un procés selectiu

Continua llegint.


ELS CAÇADORS DE LLIBRES (Book Scavengers), Jennifer Chambliss Bertman.

portada llibre1

Emily és una lectora compulsiva i troba als llibres l’estabilitat i el refugi que a la vida real no té. Els únics començaments amb què prova entusiasme és amb els dels llibres perquè els pot acabar, cosa que amb els canvis de domicili no ocorre. Una perspectiva diferent de la lectura i els llibres que per a molts és sinònim de viatge i transformació. 

Continua llegint.


JULES VERNE I LA VIDA SECRETA DE LES DONES PLANTA (Jules Verne e a vida secreta das mulleres planta), Ledicia Costas

BG00255301

La història fabulosa sobre l’arribada en absolut casual de Jules Verne a la ciutat de Vigo un dia de l’any 1884 ens demostra que les cròniques, en aquest cas, menteixen. L’escriptor i visionari francès va atracar a Vigo amb un propòsit ben clar. Una espècie humana totalment desconeguda i que la curiositat, la urgència i el desig d’aventura ens portarà a esbrinar el seu origen enmig d’un bosc submarí.

Continua llegint.


ALFABET DE FUTUR, Esperança Camps

ES0000000064575 831297_Alfabet_de_futur_VOR_63716.indd

La protagonista, el mateix que l’alumnat dels darrers cursos de l’ESO, es troba en l’anomenada tercera fase de l’adolescència o “adolescència mitjana”Es tracta d’un periode de maduració que es troba perfectament representat al llibre través de la relació entre pares i fills, d’amors que s’avenen i d’altres que no tant, de somnis i de preocupacions. Tot adobat amb un seguit de trames creuades i personatges molt interessants.

Continua llegint.


HEM NEDAT A L’ESTANY AMB LLUNA PLENA

978849932005

La metàfora d’un paradís  forjat amb més expectatives de perfecció que desig d’habitar-hi on la clau d’aquesta terra promesa evidencia que el viatge és més important que no l’arribada.

Continuar llegint.


LA LLUNA PER TOTS SANTS

9788483309292

I la història era de veres?

Sí, filla, jo tan majoreta com m’havia fet no creia ja en la història, però, quan vaig vore que venia Tots Sants i lluna plena i tot lo món pegava a fugir, sí que vaig vore que anava de veres. (p. 48).

Continua llegint.


EL TRIANGLE ROSA

9788490267288_04_g-a72f4f1b

No és un tema fàcil, però el realisme no està renyit amb la ironia i els conflictes es poden abordar des de punts de vista molt diferents. Quan les problemàtiques socials afecten els joves i adolescents l’humor i la distensió esdevenen imprescindibles.

Continua llegint.